977 279 200 ubr@ubr.cat

qui som

La Unió de Botiguers de Reus | Fundada l’any 1975

Creació Unió de Botiguers de Reus
L
Creació Unió de Botiguers de Reus

1975

elpunt.cat

Unió de Botiguers de Catalunya
L
Unió de Botiguers de Catalunya

1978

Gràcies a la UBR els comerciants de tota Catalunya va a crear models similars, fundant així la UBC, que més endavant es convertiria en la Confederació de Comerç de Catalunya.

La Unió de Botiguers de Reus és una associació local de comerciants.

Es va iniciar l’any 1975. El 1976 es van fer unes conferències al Centre de Lectura dedicades al comer local en una de les quals els ponents van ser Xavier Amorós, Antoni Baiges, Josep Pujol i Tomàs Barberà. D’aquestes conferêncies en va sortir una junta gestora de trenta persones, que va marcar les pates del que havia de ser la Unió de Botiguers de Reus:

Per una banda defensar els interessos professionals dels comerciants
Intervenir també en tot el que feia referència al creixement i al moviment de ciutat.
Les unions de botiguers existents en aquell moment eren simplement comercials, s’associaven per comprar o per obtenir uns preus més avantatjosos.

Més de 200 botiguers de la ciutat van donar suport a la creació de la Unió i la junta general fundacional es va fer el 14 de juliol de 1976, a la casa sindical de Reus (antic edifici del sindicat vertical). El seu nom fou llavors Associació sindical de comerciants detallistes de Reus. El 18 de mar de 1977 es va elegir Josep Abelló com a president.

L’associació reusenca va impulsar la creació d’entitats del mateix estil en altres municipis fins a aconseguir la fundació d’una Unió de Botiguers de Cataluna el 1978, que més endavant va desaparèixer. D’allà en sortí la Confederació de Comer de Catalunya.